Cum sa inregistrezi perfect legal in contabilitate veniturile si cheltuielile pentru siguranta financiara a afacerii tale

Evita erori contabile cu impact fiscal devastator!

Stimate contabil/director economic,


Inregistrarile contabile eronate (de orice natura!) atrag dupa sine:
 • baze de impozitare calculate gresit
 • incadrare gresita a entitatilor economice
 • plati incorecte
 • situatii financiare gresite
 • impozite calculate/platite gresit
 • sanctiuni
 • penalizari
 • dobanzi
 • diferente de plata
 • AMENZI!
Ai nevoie de asa ceva? Gandeste-te atent! Fiecare control ANAF care va descoperi greseli “in cascada” in actele tale contabile te va suspecta de rea intentie, de tentativa de frauda fiscala si te va pedepsi cu amenzi drastice de pana la 5.000 lei! Iar lucrurile nu se opresc aici! O eroare propagata din situatie in situatie, va creste ca un bulgare de zapada rostogolit, pana va rade totul in calea sa!

Un impozit stabilit pentru microintreprindere (deci mic) ar putea deveni impozit pe profit, fiind nevoie de plati suplimentare, dobanzi, penalizari pentru intarziere si cine stie, alte amenzi!
Cine are nevoie de asa ceva?


Specialistii Rentrop&Straton, sub coordonarea dnei. consultant fiscal Irina DUMITRESCU, iti sar acum in ajutor. Ei iti propun acum un instrument de informare specializata asupra modului legal de actiune in probleme aflate la intersectia contabilitatii cu fiscalitatea:

 

Venituri si cheltuieli. Momentul inregistrarii. Ghidul contabilului corect

 

Comanda acum exemplarul tau! Ca sa:

 1. stii oricand ce spune legea
 2. stii oricand cum trebuie sa actionezi legal
 3. eviti erori destabilizatoare pentru bugetul afacerii tale
 4. faci fata cu brio controalelor FISCULUI
 5. ai intotdeauna controlul banilor tai!3 motive “beton” pentru care ar trebui sa aveti aceasta lucrare

Venituri si cheltuieli. Momentul inregistrarii. Ghidul contabilului corect se adreseaza in primul rand contabililor, dar si altor specialisti din domeniul financiar/fiscal, administratorilor, asociatilor, managerilor – persoane direct interesate ca atat profitul cat si impozitele (profit/micro) sa fie reale si nu denaturate de aplicarea eronata a reglementarilor contabile.

Motivele tale pro achizitia acestei lucrari sunt clare:

1. Este UNICA lucrare care te ajuta sa functionezi corect, care-ti ofera SOLUTIA!
Nicio intrebare/nelamurire/problema de contabilitate cu care te confrunti in zona de stabilire a bazei de impozitare si a calcului impozitelor NU va primi solutie practica din partea ANAF. De ce? Fiindca se afla la granita celor doua domenii - fiscalitate si contabilitate - ori ANAF se ocupa strict de fiscalitate! Cu alte cuvinte ori gasesti solutia corecta, ori esti bun de amendat! De FISC, evident!

2. Te ajuta concret sa eviti greseli contabile cu efect fiscal dezastruos!
Baza de impozitare calculata gresit (din cauza necunoasterii unor aspecte importante ale legii) poate atrage nenumarate erori la plata impozitelor si respectiv amenzi usturatoare, plati accesorii consistente si multe altele.

3. Iti ofera protectie legala maxima!
Lucrarea de fata, intocmita de spacialisti dezbate detaliat:
 • toate situatiile in care esti expus la astfel de riscuri
 • pas cu pas, actiunile si deciziile legale pe care trebuie sa le iei pentru a fi protejat
 • situatii reale, exemple si rezolvari corecte pentru astfel de situatii.
Totul pentru ca tu sa ai imediat, la indemana soloutia LEGALA cautata si sa fii protejat!

NU rata aceasta sansa!
Comanda acum exemplarul tau din Venituri si cheltuieli. Momentul inregistrarii. Ghidul contabilului corect! Contine analize nuantate oferite de specialisti, atat pe latura contabila, cat si pe cea fiscala! Rezolva rapid si sigur orice semn de intrebare si orice situatie exploziva pentru buzunarul tau!
Ce risti daca ignori aceste informatii

Necunoasterea sau interpretarea eronata a cerintelor legislative privind reglementarile contabile pot avea impact fiscal major asupra afacerii!

Determinarea gresita a bazei de calcul a impozitului poate angrena incadrarea gresita a entitatilor in categoria microintreprinderilor/persoanelor platitoare de impozit pe profit.

O incadrare eronata atrage dupa sine eventuale diferente de plata a impozitului intrucat, atat impozitul pe profit, cat si impozitul pe veniturile microintreprinderilor au la baza veniturile si cheltuielile inregistrate in contabilitate conform reglementarilor contabile aplicabile. De asemenea, in anumite situatii incadrarea eronata poate conduce la aplicarea eronata a sistemului de impunere (profit sau impozit pe veniturile microintreprinderilor) prin raportarea la o cifra de afaceri eronata.

Trecerea de la o forma de impozitare la alta atrage dupa sine sume suplimentare de plata si taxe fiscale deloc avanatajoase!

Consecintele - obligatii de plata accesorii (dobanzi + penalitati) depasesc cu mult valoarea amenzilor! Lor li se adauga sanctiuni pentru nedepunerea declaratiilor de mentiuni si multe altele care te pot impinge la serioase dezechilibre financiare uneori, imposibil de surmontat!

Evita astfel de situatii! Descopera indicatiile specialistilor si exemple elocvente de inregistrari contabile care pot influenta partea fiscala! Totul intr-un limbaj clar, pe intelesul tuturor ( “iti da jos TVA”)

Iata aici cateva exemple care, sper, te vor convinge de utilitatea acestei lucrari:
 • momentul recunoasterii in contabilitate a vanzarilor de bunuri in cazul in care dreptul de proprietate nu se transfera in acelasi moment in care bunurile sunt predate cumparatorului
 • productia in curs de executie/servicii in curs de executie - determinarea corecta a costului de productie
 • prelevanta economicului asupra juridicului
 • venituri si cheltuieli aferente altor perioade.
Alege sa stii cum trebuie sa actionezi pentru a respecta legea! Si pe cea contabila, dar si pe cea fiscala!
“Chiar aveam astfel de probleme cu recunoasterea in contabilitate a veniturilor si cheltuielilor. Va multumesc pentru studiile de caz analizate. Foarte utile! Te scutesc de timp si bani pierduti!- Claudiu Mironescu, director economic, Galati

Problemele pe care ti le rezolva lucrarea

Venituri si cheltuieli. Momentul inregistrarii. Ghidul contabilului corect te ajuta acum sa:
 1. incadrezi corect veniturile si cheltuielile in contabilitate
 2. calculezi o cifra de afaceri corecta
 3. incadrezi corect entitatea economica din punctul de vedere al impozitelor de platit
 4. determini in mod corect profitul/pierderea si impozitele aferente
 5. economisesti timp, energie si bani la rezolvarea problemelor cu care te confrunti
 6. ai mereu la-ndemana solutia legala a problemei tale!
Alege siguranta actiunilor si deciziilor tale! Comanda acum exemplarul tau! Asculta sfaturile acreditate ale specialistilor care au grija de legalitatea actiunilor tale!
Cazurile practice prezentate = solutii in timp real pentru problemele tale

In aceasta lucrare gasesti studii caz luate din realitatea imediata. Ele prezinta situatii, dar si rezolvari care-ti pot fi utile in situatii similare. Sfaturile specialistilor te ajuta sa intelegi cum sa procedezi pentru a te incadra in reglementarile specifice.

Iata mai jos 2 situatii cu care te poti confrunta si tu:

Exemplul 1. Societate cu activitati de productie – daca productia in curs de executie nu este evaluata la costul de productie corect determinat, societatea va inregistra un profit mai mic pe durata productiei (aspect care de multe ori trece neobservat). La momentul in care produsele sunt vandute (posibil si peste un an sau doi) profitul poate fi mult mai mare decat ar fi cu aplicarea corecta a reglementarilor – aspect care atrage atentia asociatilor, administratorilor s.a.. In cazul in care societatea plateste impozit pe profit, organele de control pot recalcula impozitul si stabili obligatii accesorii avand in vedere ca nu au fost evidentiate corect veniturile si cheltuielile pe baza carora se determina impozitul.

Exemplul 2. Societate platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor vinde un imobil si nu recunoaste venitul la data la care sunt indeplinite conditiile prevazute de reglementari contabile ci doar peste o vreme (luni, an) cand se definitiveaza actele notariale. Daca venitul din vanzarea imobilului face ca societatea sa depaseasca plafonul pentru microintreprinderi trecerea de la microintreprinderi la profit se face cu intarziere iar consecintele pot fi considerabile (obligatii accesorii, sanctiuni).
Sfaturile si indrumarile concrete ale specialistilor autori, solutiile recomandate de ei te ajuta sa tii cont de aspecte contabile vitale pentru sanatatea financiara a bugetului tau.

“Foarte utila! Am cumparat-o tocmai pentru ca m-am ciocnit de astfel de probleme. Profesionist intocmita, situatii interesante, solutii perfect legale, insotite de temei justificativ. Felicitari!” - Rodica Varga, contabila, Iasi

In concluzie…

Daca vrei sa beneficiezi de:
 1. incadrarea corecta
 2. baza de impozitare corect stabilita
 3. recunoasterea clara in contabilitate a cheltuielilor si veniturilor
 4. impozite corect stabilite
 5. optimizare fiscala
comanda acum, pentru doar 123 lei + 5%TVA  – pret special de lansare – exemplarul tau din Venituri si cheltuieli. Momentul inregistrarii. Ghidul contabilului corect!

Iti economiseste timpul de rezolvare a problemelor atat din punct de vedere contabil cat si fiscal.
Te ajuta sa iei usor decizii legale, sigure.
Te fereste de erori contabile cu impact distructiv din punct de vedere fiscal.
Te scuteste de obligatii de plati accesorii care depasesc sensibil amenzile stabilite de FISC!
Are grija de banii tai!
Tu alegi!

 


Delia Caldararu
Manager de produs
Divizia Editoriala Fiscalitate
Rentrop&Straton

PS. 100% Satisfactie profesionala, ori de nu, toti banii inapoi!

Lucrarea tiparita sau pe CD beneficiaza de Garantie Speciala “Toti banii inapoi!”! Astfel, daca te razgandesti, esti liber sa o returnezi in perfecta stare, inainte de implinirea a 30 de zile de la achizitie! Primesti toti banii investiti inapoi!
 

C.D

 


Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna decembrie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.
Cantitate:
Cantitate:

Cos cumparaturi

Momentan, nu aveti produse adaugate in cos!
Finalizeaza comanda

Detalii livrare

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale si de marketing.

termenii si conditiile site-ului!

Vezi detalii cos
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.